Blog

Kategorie

Trendy ve světě dveřních klik. Co nyní frčí?

Publikováno dne 22.10.2021

I když dveře bereme jako samozřejmost, velkou měrou se podílí na celkovém vzhledu interiéru. Proto bychom jejich výběrem měli strávit nějaký ten čas, stejně jako výběrem dveřních klik. Jenže co konkrétně ve světě klik frčí? Co se zrovna nosí? A s čím interiér naprosto rozzáříme?

Nabídka dveřních klik je opravdu obrovská. Setkat se můžeme s oblými tvary, kombinacemi netradičních materiálů, dokonce s výplněmi, které jsou ze skla, dřeva nebo mosazi. Po čem konkrétním sáhnout, pokud si úplně nejsme jistí výběrem?

Oblost dominuje, ale ani s hranatostí neuděláte krok vedle

Největším trendem letošního roku jsou bezesporu oblé tvary. Pokud si vybíráte dveřní kliku do interiéru, soustřeďte svou pozornost právě na tento typ kování. Je ale třeba zohlednit okolní interiér, který může být svým stylem proti. Proto se nebojte sáhnout ani po hranatých tvarech – ty z módy rozhodně ještě nevyšly.

Obecně platí, že dveřní kování by nemělo být letos takové, aby se ztrácelo v interiéru. Proto se nebojte různých povrchových úprav, a to ani černého matu, který je opravdu velkým trendem letošního roku a podle dodavatelů se na něj nejvíce upíná pozornost.

Hranatost není nutná

Jak již bylo zmíněno, letošnímu roku dominují spíše oblé tvary, co se týče světa klik. Ještě donedávna se ale zdálo, že pokud člověk chtěl moderní a stylové dveřní kování, musel sáhnout po hranatém tvaru. Dnes ale víme, že hranatost už není nutná a že tato móda je už dávno pryč.

Tvary kliky se podle všeho zaoblují, což má nakonec velice pozitivní efekt. Vnáší se takový svěží vítr do oblasti designu. Je ale třeba konstatovat, že oblost má u dveřního kování také své benefity, jako je třeba ergonomie. Dobře padnou do ruky čili nemají jenom estetickou funkci, ale i tu praktickou.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.