Blog

Kategorie

Čištění dveří nepodceňujte. Na co se zaměřit?

Publikováno dne 30.11.2021

V této roční době si mnoho z nás začíná všímat i těch nečistot, které během zbytku roku s chutí přehlížíme. Nastal ten pravý čas na očistu dveří. Na co nezapomenout?

Pravidelně? Není třeba

Někdo to doslova miluje a úklid dveří tvoří jeho běžnou rutinu, kdy při umývání podlahy nejdříve přečistí všechny dveře. Pokud mezi milovníky očisty nepatříte, stačí vám, když budete čas od času umývat alespoň kliky. Pro prostor samotných dveří si nechejte čas alespoň jednou za dva až tři měsíce. V prašnějším prostředí raději o něco častěji.

Vezměte to pořádně

Když už se do mytí dveří pouštíte, vezměte to skutečně poctivě. Nejprve očistěte horní okraj dveří. Možná budete překvapeni, kolik prachu se na tomto skromném prostoru dokáže skrývat. Nebojte se okraj přemýt několikrát. Nezapomeňte však poté vzít ještě suchý hadr a odsát veškerou přebytečnou vlhkost. Předejdete tak zatečení vody do prostorů mezi jednotlivými stavebními prvky dveří.

Okolo kliky cestička

Tuhle písničku z hlavy jen tak nedostanete: Okolo kliky cestička, okolo kliky cestička... Tuto novou lidovou píseň si opakujte tak dlouho, dokud houbičkou s odmašťovacím saponátem budete smývat mastnotu z okolí kliky. Právě tam bývá prostor dveří nejvíce využívaný. A ruku na srdce – nikdo z nás nemá vždy jen čisté ruce. Děti už vůbec ne. Proto se nebojte čištění opakovat několikrát.

Leštidlo na kovy

Přejete si, aby byly vaše dveře dokonalé? Jednou za čas věnujte pozornost klikám a pořiďte si na ně leštidlo. Dokonale je zbavíte nečistot, a ještě se budou perfektně lesknout. Ošetření navíc vydrží dostatečně dlouho, takže si s opětovným nanášením nemusíte dělat dlouho starosti.

Při čištění dveří se zaměřte na setření prachu, mastnot a nečistot z celého povrchu dveří. Nejvíce práce vám zabere prostor v blízkosti kliky. Když svou práci dokončíte, rozhodně na sebe můžete být pořádně hrdí.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.