Blog

Kategorie

Nastal čas pro renovaci dveří. Co zvládnete sami?

Publikováno dne 31.12.2021

Dveře, které budou chloubou domácnosti? Zub času se podepsal i na vašich dveřích? Bohužel, tok času je neúprosný a předměty denního používání mu podléhají ještě více. Ale nebojte se, dnes si prozradíme, jak si poradit s drobnou opravou vašich dveří. Konečně vám zase budou dělat radost. Dveře, které mají nové kliky, kování a zámky, tak budou zaslouženou chloubou domácnosti.

Povrch je třeba očistit

Nejprve z povrchu dveří odstraňte veškerou mastnotu a nečistoty. Možná budete překvapeni, kolik nechtěného prachu se na nich usadilo od poslední doby, kdy jste je ošetřovali. Nyní je čas na pořádné umývání. Nevynechte jediné místečko, vše musí být odmaštěné a čisté.

Odšroubujte kliku

Nyní budete sundávat nevyhovující kliku a kování. Tento čas je ideální pro to, abyste si určili, zda do dveří vložíte například bezpečnostní kování, nebo zda stačí kování obyčejné. Stávající kliku vyjměte a prostor kolem ní opět dobře očistěte.

Brousíme

Pokud je to ve vašich fyzických silách, budeme nyní přistupovat k celkovému obroušení dveří. Někdy je ale tato činnost velmi namáhavá a je lepší ji přenechat lokálnímu stolařství. To se také postará o profesionální nanesení nové barvy pro vaše dveře. Pokud ale chcete, tyto činnosti zvládnete také. Například pro styl Provence, kdy budete volit patinu, není vůbec složité se do opravy pouštět sami. V případě lesklých dveří ale nástřik bude potřeba provést v profesionální provozovně.

Odstraňte prach

Nyní z obroušených dveří odstraňte veškeré částice prachu. Dveře tak můžete vysát úzkou hubicí vašeho vysavače, nebo se postarat o to, abyste je dokonale ometli jemným smetáčkem. Měňte polohu dveří tak, abyste se zbavili všech nečistot.

Poté už zbývá jen dveře alespoň dvakrát natřít a nainstalovat nové kování a kliku. A je hotovo!

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.