Blog

Kategorie

Jak pečovat o interiérové dveře

Publikováno dne 29.06.2022

Konstrukční prvky určují životnost

Některé dveře mají v sobě ukryté materiály, které rozhodně nepatří mezi to nejlepší, co si můžete představit. Životnost nekvalitních zámků je proto omezena. Kdykoliv se ale můžete rozhodnout pro kvalitní zámky FAB, u kterých jejich výrobce garantuje spokojenost při užívání po dlouhou dobu. Současně můžete také vyměnit kliky na dveře a zvolit odolný kovový materiál, který vám zajistí mnoho let spokojeného užívání.

Jemná péče o dveře

Dveře do interiéru nepotřebují tak drastické čisticí zásahy jako dveře vchodové. Přesto se, zejména v případě, že máte doma děti, setkáte s potřebou dveře otřít nejen od drobných usazenin prachu, ale i od nečistot. Pokud se jedná o dřevěné dveře, měli byste vždy být velmi opatrní. Dřevo obecně reaguje velmi reaguje velmi negativně na vlhkost. Hadřík nebo houbička, se kterými budete odstraňovat špínu, proto nikdy nesmí být úplně mokré.

Pozor na poškrábání

Většina dveří je opatřena barvou nebo barvou s lakem. Když budete pravidelně dveře umývat, vyvarujte se použití abrazivní strany úklidové houbičky. Vždy je lepší volit co možná nejdefenzivnější postup. Vodu téměř bez saponátu, malé množství vody, jen pár tahů houbičkou a poté ihned utřít. Jakékoliv větší nečistoty, které se na houbičce mohou vyskytovat, vám dokáží udělat pořádnou paseku. Proto úklidové hadry nebo houby častěji střídejte a všímejte si, v jakém jsou stavu.

Máte dřevěné dveře? Můžete jim dopřát pravidelnou impregnaci a péči, se kterými budou jejich vlákna vyživena a dveře budou nejen více vonět, ale také budou odpuzovat prach a drobné nečistoty.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.