Blog

Kategorie

Okno, sklo, dveře, branka: Jak správně vybrat kliku?

Publikováno dne 31.07.2022

Kliky na dveře samozřejmě sháníme nejčastěji. Přejeme si zařídit nový interiér, nebo vylepšit či opravit stávající prostory. Proto potřebujeme často nejen zámky FAB, ale také vhodné kliky. Zde existují dvě základní podoby. První z nich je klika s dlouhým štítem. Je to ta podoba kliky, kterou znáte ze zámků, ale také ze starších nebo nadčasových interiérů. Štít i klika jsou spojeny. Dále existuje samostatná klika a samostatný štít, a to v kulatém i hranatém provedení a mnoha barevných i materiálových variantách. Oddělené prvky nalézají využití v rámci moderního interiéru nebo atypických rozměrech.

Kliky na bezpečnostní dveře

Bezpečnostní dveře musí mít své vlastní kliky. Použitím vysoce odolných materiálů se působí preventivně proti vniknutí cizí osoby do prostor interiéru. Třída bezpečnosti 2 nebo 3 je zárukou bezpečí a pohodlí.

Okenní kliky

Plastová okna jednou za čas potřebují vyměnit kliky. Zejména se to děje v případě, kdy do rodiny přibyde nový přírůstek a obyčejné kliky od oken nebo balkónu je nutné vyměnit za kliky se zámkem. Instalace je snadná, výběr široký.

Kliky na sklo

Také sklo je materiál, na který se dají upevnit kliky a kování. Instalaci by ale měla provádět vždy osoba, která má potřebné vybavení a znalosti pro šetrnou práci se sklem.

Kliky na branku

Také prostor před domem musí být dostatečně bezpečný a reprezentativní. Přesně to splňují i kliky na branku. Kliky s dlouhým i samostatným štítem se vyrábějí kováním. Tyto prvky posunou design branky o úroveň výše.

Každý materiál a každý účel si žádá vlastní kliku. Vždy dobře změřte rozteč a snažte se přizpůsobit daný prvek jeho okolí a stylu místnosti nebo prostoru, ve kterém se nachází.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.