Blog

Kategorie

Mýty o bezpečnostních dveřích

Publikováno dne 30.09.2022

Čím více zámků, tím více bezpečí

Není pravdou, že čím víc zámků dveře mají, tím jsou bezpečnější. Klasické zámky FAB doplněné přídavnými zámky zvyšují bezpečnost jen pocitově, pokud totiž dveře nebudou z kvalitního materiálu, dají se i tak snadno vykopnout nebo vypáčit. Naopak bezpečnostním dveřím stačí jen jeden bezpečnostní zámek, který ovládá rozvodový mechanismus a bezpečnostní čepy z něj vyjedou do všech stran.

Musíte se obejít bez kukátka

Kukátko nesnižuje bezpečnost dveří, naopak. Je důležité vědět, kdo za zavřenými dveřmi stojí. Bezpečnostní dveře mohou být osazené jak klasickým panoramatickým kukátkem, tak LCD kukátkem s displejem a možností nahrávání či fotografování. Díky moderním technologiím není problém takové kukátko spárovat třeba s mobilním telefonem.

Děti a staří lidé je neotevřou

Klasické bezpečnostní dveře nejsou železné poklopy vedoucích do starých protiatomových krytů. Zvládne je otevřít i zavřít i malé dítě, jsou totiž dokonale vyvážené. Obzvlášť, pokud je budete montovat do nových zárubní. Protipožární ochrana je pak nutná jen u bytových dveří, pro rodinné domy a vstupy do bytovek normy neplatí.

Stačí zabezpečit hlavní vchod

Bezpečnostní dveře můžete (a měli byste) mít všude tam, kde se nachází cenné věci. Nejde tedy jen o hlavní vchod a zadní vchod rodinného domu, ale i kolárnu nebo sklep. Vždyť všude tam skladujeme věci v hodnotě několika desítek tisíc korun. Krádež nářadí, kola, kočárku, lyží nebo golfových holí asi nikoho nepotěší.

Nemůžou vypadat hezky

Už dávno neplatí, že bezpečnostní dveře jsou neforemné, těžkopádné a dostupné maximálně ve dvou provedeních. Dnes si můžete vybrat z nekonečného množství dekorů, prosklení, barev či typů dřeva. Záleží tedy jen na vašem vkusu, pravdou ovšem je, že většina lidí volí spíš nenápadný design, který je k nerozeznání od klasických dveří.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.