Blog

Kategorie

Zámek u vchodových dveří mnohé napoví

Publikováno dne 28.10.2016

Obyčejné dveře se starou vložkou a bez bezpečnostního kování - to je pro zloděje skoro pozvánka. Zloděj se totiž do jisté míry řídí tím, jakou vložku máte. Prvním krokem k bezpečí je tedy pořízení kvalitních dveří a dobrého bezpečnostního zámku.

Každý zámek určuje hlavně jedna věc, a to jeho bezpečnostní třída. Ta se může pohybovat od stupně 1, tedy nejnižšího zabezpečení, až do stupně 4, který je vyhrazen téměř nedobytným „tvrďákům“. Třídy jsou od sebe barevně odlišené a bývají vyznačené i na obalu vložky. Obecně platí, že na zabezpečení vchodových dveří do domu či bytu byste si měli pořídit minimálně třídu 3. Je holým nesmyslem pořizovat do nových, krásných dveří za desetitisíce pouhou třídu 2 , stejně tak jako opatřovat prosklené dveře nedobytnou 4 - zde se zloděj zřejmě se zámkem párat nebude a zvolí spíše likvidaci skla. Od třídy 1 nelze očekávat příliš vysokou bezpečnost, hodí se spíš do různých provizorních dveří. Ohledně typu vložky panuje jeden rozšířený mýtus - že klíče s důlky jsou bezpečnější než klasické “zubaté“. Tak tomu ale není, vložky obou typů jsou bezpečné zcela stejně.

V podstatě jde spíš jen o designový rozdíl. S vložkou ale ještě nemáme zcela vyhráno. Důležité totiž je i to, jak se postaráte o svoje klíče. Na kopírování a kradení klíčů je dnes celá řada triků. Tomu však lze zamezit například pomocí bezpečnostní karty, kterou disponuje většina vložek od třetí třídy výše. Bez této karty vám zámečník za žádných okolností nesmí kopii klíče vytvořit. To, že by někdo získal kopii vašeho klíče bez příslušné karty, je tak prakticky vyloučené.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.