Blog

Kategorie

Dveře bez klik? To je jako tělo bez duše

Publikováno dne 15.12.2016


Máte pocit, že vám v životě chybí klika? Doma ale určitě ne. Je třeba spolehnout se na kliku. V každém interiéru se najdou dveře a ty se bez kliky, či jiného prvku, který ji nahrazuje, prostě neobejdou. Vždyť bez nich to prostě nejde! Interiérové dveře se přece neotevírají na tlesknutí ruky, ba ani na dobré slovo.

Nedílnou součástí a doplňkem v interiéru je dveřní kování. Řadí se mezi ně kromě klik i madla, panty, zámky a podlahové zavírače. Samozřejmostí by mělo být jejich materiálové i designové sladění v celém bytě. Nutností je výběr kování podle funkce, kterou má splňovat. Vybírat budeme rozdílné kování pro bezpečnostní dveře vchodové, jiné kování pro garážová vrata a jistěže i pro dveře interiérové, kde budeme klást důraz spíše na eleganci. Dnes se již dají sehnat kliky kombinující více materiálů. Nejčastěji využívaným materiálem na jejich výrobu je však nerez, odolný proti mechanickému povrchovému poškození.

Také mosaz, chrom a nikl snesou mechanické zatížení. Interiérová kování bývají často vyrobena i z bronzu, matného niklu, ale i kvalitní hliník například s perleťovým povrchem může být právě tou vaší volbou. Příjemné při uchopení jsou kliky, na nichž je použit dřevo. Na výběr můžete mít i z trendových barev kování, které se skvěle kombinují s odstíny dýh, ale i s bílou barvou dveří. Variantou levných kování jsou kování plastová. Jsou takto vyvinuta i jako speciální kování pro plastové dveře.

Stejně tak, jako když si vybíráte křeslo k sezení, posadíte se na něj nejdříve, abyste vyzkoušeli, zda se vám v něm bude dobře sedět, podobně je třeba vybírat i kování. Je dobré, vzít si kliku do ruky a takzvaně si ji osahat, vyzkoušet, zda vám padne do ruky, zda se vám s ní budou dveře snadno otevírat. Výrobci dveřního kování dobře ví, že i na detailech záleží. Věřte, že tyto zdánlivé drobnosti neujdou ani pozornosti kdejaké návštěvy. Stylové dveřní kování udělá s vaším interiérem divy!

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.