Blog

Kategorie

Poštovní schránky pro lepší pocit domova

Publikováno dne 11.01.2017

Vypadá to, jako nepodstatná věc. Poštovní schránka ale vytváří pocit domova, může být zajímavým designovým prvkem a v mnoha provedeních. Poštovní schránky nástěnné jsou třeba určeny pro připevnění přímo na zeď, stěnu domu, sloupek plotu nebo plotový díl. Nástěnné poštovní schránky se dají využít pro vnitřní i venkovní použití.

Nechcete věšet schránky na zeď? Poštovní schránky volně stojící můžete použít všude tam, kde nemůžeme anebo třeba nechceme konstrukčně zasahovat do zdi, sloupků či dveří. Volně stojící poštovní schránky jsou perfektní umístěné na krajích velkých pozemků třeba bez oplocení. Jsou zajímavým prvkem před rodinný dům, vaši firmu či kancelář nebo třeba plot. Volně stojící poštovní schránky se připevňují na sloupek umístěný ve volném prostoru.

Historie poštovních schránek

První poštovní schránky vznikly ve Francii víc než před 360 lety. Síť poštovních schránek tehdy instalovala Britská poštovní společnost Royal Mail. Její počátky sahají do období Jindřicha VIII asi před 500 lety.

Další rozvoj zažily poštovní schránky v rakouské monarchii v roce 1817. Sběrné boxy byly používány na odesílanou poštu a v rámci císařského nařízení byly umístěny v budově tehdejšího poštovního úřadu. V Rakousko-Uherském císařství bylo pár desítek takových schránek. Rozšířily se po roce 1850 společně se zavedením a vydáním poštovních známek. Zde se také začaly používat doručovací poštovní schránky.

Poštovní schránka podle gusta

Pořiďte si poštovní schránku podle vašeho gusta, venkovní či vnitřní, domovní i bytové. Vybírejte z mnoha materiálů jako je nerez, plast či kov v různé úpravě, barvě, tvaru i designu. Do bytových domů či firem se vám budou hodit schránky modulové a sestavy schránek. Můžete si koupit i boxy na balíčky a letáky. Nepotřebujete-li přímo schránku, použijte vhozy a nezapomeňte ani na jmenovky.

Schránky na dveřích nebo vratech rodinných domů, do kterých nám sám pošťák, listonoš neb chcete-li poštovní doručovatel,denně přináší dlouho očekávané dopisy a pohlednice, účty, letáky, časopisy a čerstvé noviny, mají své kouzlo. Schránka může být malá, pouze na dopisy, nebo třeba větší box, do kterého se vám vejdou bez narušení a pomačkání právě i noviny a časopisy. Líbí se vám schránka ve tvaru trubky, kterou znáte z filmů? Na noviny si ji můžete s nostalgií pořídit. 

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.