Blog

Kategorie

Vybíráte poštovní schránku?

Publikováno dne 19.01.2017

Možná, že ručně psaných dopisů, pohledů a přání pod vlivem zrychlené elektronické komunikace neustále ubývá, poštovní schránku nelze stále oželet. Do vaší schránky bude putovat spousta dopisů z úřadů, bank, složenek, časopisů, denního tisku nebo oblíbených či nenáviděných letáků. Co tedy nabízí to množství poštovních schránek?

Poštovní schránky

Poštovní schránky se prodávají samostatně nebo v blocích či sestavách, určené do bytových domů, Tam díky sestavě nezabírají mnoho místa. Pokud si vyberete schránky na zeď, umožní vám výběr jen z jedné strany, tedy z té, kudu se dopisy do schránky přímo vhazují. Jsou schránky vodorovně i svislé, zabírající sice větší plochu zdi, ale nevyčnívají tolik do prostoru.

Můžete také použít schránky pro zazdění, a tam už si můžete i vybrat ze které strany budete schránku vybírat. Existují i schránky pro zasklení do dveří, kdy jsou dopisy vhazovány z vnější strany dveří, a jsou vybírány z vnitřní strany dveří uvnitř domu.

Rodinné domy a poštovní schránky

V rodinných domech máte mnoho možností, kam umístit schránku. Různé typy schránek jsou přizpůsobeny různému využitím. Pokud jde o dveřní schránku, nejjednodušším typ je ten s otvorem ke vhazování pošty umístěný na dveřích domu. Jde většinou o nerezovou poštovní schránku vhodnou tam, kde vedou dveře domu přímo do ulice, jsou přímo u chodníku a nejsou tedy za plotem.

Poštovní schránky jsou také někdy přímo určené k zazdění do sloupku. Jde o elegantní a nenápadné typy schránek. Může jít o variantu jednoduchou, s výběrem zvenčí. Praktické jsou i schránky s možností vybírání přímo z vnitřní strany zahrady. Tyto poštovní schránky mohou mít zároveň i zvonek i zvonkem s mluvítkem. Schránky zabudované do sloupku v sadě jsou vhodné například pro větší vícegenerační domy.

Máte doma laťkový plot? Poštovní schránky v podobě boxů na poštu, které mají posouvací čelo pro vhoz dopisů. Toto čelo schránky se dá uvolnit, nasadit z přední strany plotu a upevnit pomocí šroubu na plot. Box s poštou přiléhá z vnitřní strany zahrady k čelu. Schránka se dá vybírat přímo ze zahrady.

Pokud schránku potřebujete dát do prostoru, existují schránky na nožce. Vybírat lze s různých designů. Schránky z litiny na nožce jsou nostalgicky známé z filmů a objevují se ve starších historických domech. Jde o velmi zajímavý stylový doplněk.

Poštovní schránky univerzální, jsou samostatné zavěšované na zeď domu, vstupní dveře, vrata či branku. Nabízí se v různých barvách, tvarech i designech. Od klasických obdélníkových tvarů, schránky s boxem děleným na dopisy a přidanou rourou na noviny, časopisy a letáky až po velmi zajímavé designové schránky.

Výběr schránky

Typ schránky volte i podle velikosti, někdo potřebuje A4, pro někoho je důležitý objem, aby během dovolené nebyla přeplněná. Schránka, která nebude pod stříškou, by měla mít dostatečné překrytí otvoru na vhazování proti dešti a sněhu. Pokud jde o materiál, můžete volit v kovovém i plastovém provedení. Plastové schránky jsou odolné vůči klimatickým změnám, časem ale vyblednou a zešednou. Kovové schránky nerezu, pozinkovaného plechu v nerezové nebo jiné barvě, kterou získá lakováním. Vzhledově velmi zajímavé jsou schránky z litiny.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.