Blog

Kategorie

Design kliky, rozety a kování

Publikováno dne 24.01.2017

Všichni mistři navrhující kliky či interiéroví projektanti a návrháři vidí kliku úplně jinak. Uvažují o klice, rozetě i kování jako o brilantním nadčasovém skutečném šperku. Pracují s ním velmi opatrně, tak, aby celkový dojem z vašich dveří a z vašeho interiéru úplně nepokazil. Klika je třešničkou na dortu. Krása tkví v detailu. A takovým detailem je právě i klika. Jde tedy o povrch, rozměr, tvar a jejich vzájemné kombinace.

V současné době je kladen důraz na sjednocení do jednoho jednolitého druhu kování umístěného na všech typech dveří a oken. Interiér působil opravdu celistvě a jednotně. Musí být sladěny i kliky s materiály, které jsou pak dále použity na jiných místech a částech nábytku v interiéru samotném. Naopak lze také vytvořit cíleně jejich výrazný kontrast, který této klice dodá hodně na větší atraktivitě.

Podle čeho vybírat

Pokud začínáte vybírat kliky, setkáte se s velkým množstvím klik o různých tvarech, barvách a materiálech. Z tak velké nabídky si určitě vybere každý. Je třeba dát velký pozor na správný výběr podle potřeb. Pozornost zaměřte zejména na volbu materiálu kování a klik, úpravy povrchu, provedení, konstrukce a velmi důležitý je pak i samotný design kliky.

Jestliže hledáte materiál a povrch s dlouhodobou životností, zkuste masivní mosazné kliky. Povrchová úprava může být matová, které se říká i saténová. Neustálou vzrůstající oblibu má lesklý chromový povrch. Ten značně vyniká svou vysokou odolností a tvrdostí. Volit můžete i nadstandardně titanový povrch vykazující nadprůměrně dlouhou životnost. Hodně oblíbený a dostupný je i vysoce kvalitní nerez s broušeným povrchem.

Jestliže jste laik, asi hned na první pohled kvalitu zvolené kliky těžko poznáte. Vyvarujte se nekvalitního kování z Číny a pátrejte po původu výrobku na našem trhu. Pečlivě prostudujte udávané údaje o materiálu, také právě původu produktu a vždy chtějte vidět certifikát kvality. Je opravdu ve vašem vlastním zájmu kupovat kvalitní výrobky, aby vám náhodou nezůstala zlomená ruka v ruce a ještě k tomu zevnitř či venku bez možnosti se dostat na druhou stranu. Vybírejte pouze kliky a kování zavedených značek, které vyrábí své produkty z kvalitních materiálů, opatřené certifikátem. 

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.