Blog

Kategorie

Pomůže bezpečnostní zámek?

Publikováno dne 17.02.2017

Chraňte si své kanceláře, společnosti, obchody, chaty a chalupy. Nedávejte nikomu možnost, aby se staly snadným terčem nezvaných návštěvníků. Pokud již máte bezpečnostní dveře, bez bezpečnostního zámku se neobejdete. Ochránit dveře je třeba všemi dostupnými prostředky. Někdy opravdu stačí jen vyměnit obyčejný zámek za ten bezpečnostní. Ani ten nejlepší bezpečnostní zámek, který si vyberete, vám zase naopak nepomůže, když nemáte dostatečně pevné a odolné dveře. Nejspolehlivější variantou je tedy kombinace bezpečnostních dveří a kvalitních bezpečnostních zámků.

Všechny zámky dělíme do čtyř bezpečnostních kategorií. Ta čtvrtá bezpečnostní třída je nejvyšší a zároveň je také nejbezpečnější. V kvalitních dveřích stačí vyměnit vložku a zámek. Je třeba ale vědět, jak si z množství výrobků vybrat správně. Pro použití do bezpečnostních dveří se hodí vložky, které jsou odolné proti nežádoucímu vniku cizích osob. Jsou tedy odolné proti odvrtání, planžetovému systému anebo metodě zvané bumping. Při zakoupení zámku musíme určitě vědět, zda máme pravé nebo levé dveře. To snadno zjistíte. Pokud si stoupnete ke dveřím ze strany, ze které jsou panty vidět, tak pravé dveře mají umístěné panty vpravo a svůj zámek vlevo. Levé dveře mají vše opačně.

Pak už potřebujete jen rozteč, což je vzdálenost mezi středem kliky a středem otvoru určeného pro cylindrickou vložku. Vložka pak může být oboustranná, jednostranná nebo knoflíková. Správný rozměr bezpečnostních zámků určíme tak, že si nejprve změříme tloušťku dveří a pak t tomu vybereme odpovídající rozměry vložky. Změřte tedy vzdálenost mezi středem otvoru určeného pro upevňovací šroub cylindrické vložky a pak jeho vnější hranou kování z vnější strany dveří. Takto získáte požadovanou velikost cylindrické vložky. Velikost má být pak rovna nebo větší než je tloušťka dveří včetně kování. Určitě je dobré mít rezervu, ale cylindrická vložka by vůbec neměla přesahovat kování o více než 3 mm na každé straně dveří.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.