Blog

Kategorie

Bezpečnostní karta k bezpečnostnímu zámku

Publikováno dne 25.02.2017

Víte k čemu slouží bezpečnostní karta k bezpečnostnímu zámku? Je vždy součástí bezpečnostního zámku a bez ní nám zámečník nesmí udělat žádnou kopii klíče navíc. Bezpečnostní karta je dokladem, že máme právo nechat si vyhotovit klíč. Při ztrátě nebo krádeži klíčů si nutně nechte vložku co nejdříve vyměnit nebo si nechte bezpečnostní systém překódovat, což vám vyjde podstatně levněji. Po domluvě se zámečníkem se mohou totiž do těla vaší stávající vložky nainstalovat nová vnitřní stavítka, která již nebudou shodná s původním tvarem klíče. Dveře tak nepůjdou odemknout tím ztraceným nebo zcizeným původním klíčem, ale jen tím nově vyhotoveným, který nám zámečník udělá.

Můžete také volit ještě inovovanou metodu a to jsou takzvané vložky 2 v 1, které dělá nebo 3 v 1. Vložky jsou navrženy trochu jinak. Klient si kdykoliv je to pro něj vhodné může změnit kódovou kombinaci vložky ve dveřích, ale jde to i u visacího zámku. Je to jednoduchý úkon. Pokud použijete typ Semafor, tedy 3 v 1, je důležité respektovat správné pořadí při použití vašich klíčů. Používáním klíče třeba v jiné barvě dochází k vyřazení klíče předchozího barevného provedení úplně z provozu.

Dostanete 3 sady klíčů a začnete zelenými. Když dojde ke ztrátě klíče této barvy, použijete klíč žlutý a tím už zelený klíč přestane fungovat. Nelze jím už odemknout ani zamknout. Všichni uživatelé začnou používat klíče označené žlutě. Jakmile je třeba znovu změnit kombinaci, použijete klíč červený. Jestliže vyčerpáte všechny možnosti překódování, vložku zámku můžete ještě nechat v autorizovaném středisku znovu přestavět na novou kombinaci vašich klíčů a začít opět používat zelený klíč. Pro jistotu zakoupeného kvalitního produkty hledejte vždy cylindrické vložky, visací zámky a všechny další přídavné uzamykatelné mechanismy, které jsou certifikované v akreditovaných zkušebnách. To se dělá podle norem ČSN EN 1303, ČSN EN 1627 a ČSN 12320. 

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.