Blog

Kategorie

Poštovní schránka na rohu ulice: Která vydrží nejvíce?

Publikováno dne 31.08.2022

Na větru i na dešti

Poštovní schránky jsou ve velkém procentu případů umístěny v exteriéru. Jsou vystaveny neustálým změnám počasí. Proměnlivé teploty, vlhkost, vítr. To vše je třeba brát v potaz, pokud si přejeme, aby nám zakoupená schránka vydržela po mnoho let. Bude lepší zvolit nerezové poštovní schránky, nebo existují i jiné materiály? Jaké odolné předměty vlastně zvolit? Je potřeba si stále připomínat, že nic nevydrží věčně. Několik desítek let bychom ale schránku chtěli mít.

Jak je to s nerezovým materiálem?

Nerezaví. Samozřejmě. A také nekoroduje, jak by řekl klasik. Pokud si přejete schránku, kterou můžete vystavit i v exteriéru, je nerez dobrou volbou. Vydrží po několik dekád, beze změny, bez potíží. Nerezová leštěná ocel je navíc zcela bezúdržbová. Tento materiál se používá také pro zahradní grily, venkovní pojízdné stolky, nebo třeba pro stylové květináče. Nerezovému materiálu nevadí déšť, a už vůbec ne mrazy a slunce. Zkrátka vydrží.

Dřevo je třeba opečovávat

Příroda je křehká, to víme všichni. Pokud si tedy pořídíte schránku ze dřeva, bude potřeba ji po několika letech důkladně znovu přetřít a opatřit ochranným nátěrem. Do té doby vám ale bude dělat radost a skvěle sloužit. Dřevěné poštovní schránky mají jedinečnou estetickou hodnotu, navíc žádná z nich není identická. Domů si tak pozvete zcela originální kus, nenahraditelný solitér. Zřejmě se zamilujete natolik, že nějaké nátěry vám ve vaší lásce nezamezí. Dřevo je láska.

Plast vydrží

Můžete se pustit i do recyklovaného plastu. Získáte parťáka na dlouhé roky. Drží pevně, nemusíte se o něj starat. Poštu zachytí a nepustí. Plastové schránky z tvrzeného plastu odolají větru i dešti. Navíc jsou tvořeny z recyklovaného materiálu, takže podporujete přirozenou upcyklaci již nepoužitých předmětů.

Který materiál je vám nejbližší?

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.