Blog

Kategorie

Vstup do domu podle feng shui

Publikováno dne 28.09.2022

Jak by měly vypadat dveře?

Dominantou vstupního prostoru jsou pochopitelně dveře. Dveře nesmí vrzat, kliky na dveře nesmí být vyviklané a zašlé, nic nesmí drhnout. Dveře by měly být dostatečně prostorné a musí se otevírat o více než 90 stupňů, aby jimi mohla proudit energie. Ideální jsou dveře bez oken, jelikož jsou energeticky silnější. Pokud máte u vstupů boční okna, měly by být zasklené bezpečnostním sklem.

Jak koncipovat celý vchod?

K vašemu vchodu by měla směřovat pozitivní energie. Měl by být snadno přístupný a viditelný, aby vaše návštěvy nemusely bloudit. Vchody, které jsou nevýrazné, můžete opatřit novým nátěrem nebo dekorativními prvky. Je dobré, aby vchodové dveře byly dobře osvětlené, tmavý vstup nepřitahuje životadárné energie.

Pokud jste teprve ve fázi plánování a stavby, dávejte pozor na to, kam bude vstup směřovat. Na vchod by neměly směřovat žádné proudy příliš rychlé energie, kterým se ve feng shui říká otrávené šípy. Ty tvoří například ostré rohy protilehlých budov, průmyslové stožáry nebo dlouhá rovná silnice. Pokud už je dům postavený, umisťují se na dveře ochranné talismany, které budou vstup chránit.

Jako otrávený šíp může fungovat i přístupová cesta, pokud je dlouhá a rovná a míří přímo na vchod. Zkuste ji proto upravit do mírně zvlněného tvaru nebo ji alespoň opticky zakroutit pomocí šikovně umístěných dekorací, štěrku či kamenů.

Pokud k vašim vstupním dveřím vedou schody, neměly by být víc než tři. To by totiž znamenalo určitou překážku pro návštěvy i energie. Rozproudit ji můžete rozmístěním dekorativních předmětů, květin nebo venkovního osvětlení.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.