Blog

Kategorie

Vstup do domu o vás mnoho prozradí

Publikováno dne 28.10.2022

Člověk nemusí vyřknout ani půl slova a už si o něm druzí udělají obrázek. Zatímco někdy se člověk odhaduje pouze na základě oblečení nebo jeho chůze, jindy o něm nejvíce prozradí to, v jakém stylu má zařízenou domácnost. I barvy umí mluvit, ostatně ještě dříve promluví vstup do domu. Začíná to už u vzhledu plotu nebo třeba branky. Klika na dveře nebo poštovní schránky – jedny z prvních věcí, co spatříme, když k někomu jdeme na návštěvu. A už na základě těchto věcí si začínáme tvořit jakýsi obrázek v naší hlavě.

Nejdříve zařizujeme závětří

Vstup do domu bychom mohli rozdělit do několika částí. Vůbec první z nich je příjezdová cesta, kterou mohou obklopovat květy, případně zde stojí alespoň ona nerezová poštovní schránka čekající na důležitou korespondenci.

Druhou částí je takzvané závětří čili přímý vstup do domu, který by se měl ideálně chránit před nepříznivým počasím. Dokonce už naši dávní předkové aplikovali nejrůznější způsoby ochrany vstupu, s nimiž se dokonce dodnes setkáváme.

V současné době je tato část tvořena vykonzolovaným přístřeškem, který je spojený s jednou nebo dvěma bočními stěnami.

Pokračujeme zádveřím

Třetí částí domu, která už poté vede do obytné haly, je zádveří. Jedná se o místo, které následuje poté, co vstoupíme do objektu. Někteří tomu říkají prostě a jednoduše chodba, v jiných rodinách se slovo „zádveří” velmi ujalo a používá se dodnes.

Zádveří se ve většině domácnostech liší svou velikostí. A to se ostatně následně odráží na tom, jak reprezentativně zařízený tento prostor je. Když zde není příliš možností, můžete se setkat spíše jen s pár doplňky. Pokud je však prostornější, nechybí působiví dekorace, někdy i nápisy na zdech nebo obrazy.

V každém případě by ono zádveří mělo být hlavně příjemné. Stylově je to ostatně na vás, co upřednostníte. Nabízí se venkovský styl i industrální zařízení.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.