Blog

Kategorie

Jak správně čistit dveřní kliky?

Publikováno dne 28.11.2022

Existují různé druhy dveřních klik? Ano a podle toho se k údržbě a čištění přistupuje. Je ještě jednou třeba konstatovat, že záleží na materiálu kliky na dveře. Je samozřejmě logické, že rez nebude napadat plastové alternativy. Ale plastové mají zase jiná rizika, která každodenním nezodpovědným zacházením nebo nulovou péčí o kliky hrozí.

TIP: Nejpopulárnější jsou nerezové dveřní kliky.

V současné době existuje celá spousta druhů tohoto prvku dveří. Vždy je však nutné se snažit o to, aby byly dveřní kliky skutečně co nejčistší (už jen z pohledu zdravotního).

Jak čistit nerezové dveřní kliky

Minimálně u vchodových dveří se setkáváme s nerezovou dveřní klikou. Právě ty vyžadují největší péči. Pokud se rozhodnete zrovna očistit tento dveřní prvek, myslete na to, že byste neměli použít žádné bělící prostředky. Vyvarujte se používání například ocelové vlny, abyste kliku nepoškrábali, což je nenávratně poškození. Vhodná není ani tvrdá voda.

Vhodnější alternativou čištění dveřní kliky z nerezu je vzít do ruky namočený měkký hadřík, který bude namočený ve směsi mýdla a vody. Po omytí se klika opláchne čistou vodou a klika nabyde jiného vzhledu.

Jak čistit postříbřené dveřní kliky

Samostatnou kategorií jsou postříbřené dveřní kliky. Na ty si také dávejte pozor, protože mají tendenci ztrácet lesk. Vezměte si v nejlepším případě hliníkovou misku na jedno použití a vložte do ní kliku. Misku poté naplňte směsí jedlé sody a vroucí vody.

Klika na dveře se poté nechá v této směsi nějakou dobu uležet, směs začne působit a po vyjmutí a opláchnutí se odstraní veškeré nečistoty, které klice ubíraly na kráse.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.