Blog

Kategorie

Nebojte se změny, poštovní schránkou děláte první dojem

Publikováno dne 27.11.2022

Domovní nebo také antické schránky – naprostý základ ve světě tohoto domovního prvku, který je léta po své vzhledové stránce neměnný. Tedy – skoro. Zatímco dříve se jednalo jenom o boxy, které nebyly nijak zajímavé, dnes mohou mít i neutrální podobu. Například některé jsou pojaty velmi industriálně, jiné mají moderní, funkcionalistický styl.

Domovní schránky mohou být vyrobeny z mnoha materiálů, kdy k těm nejoblíbenějším a nejvyužívanějším patří nerez a plast. Tyto typy schránek obstojně odolávají i jakékoli nepřízni počasí, což se o dřevěných říct nemůže.

Bytové schránky

Pokud jste si pořídili jeden velký panelák nebo ho teprve stavíte a chcete ho přizpůsobit co nejvíce budoucím nájemníkům, potřebovat budete bytové schránky. Někdy se jim říká také klasické a zpravidla mají jeden horní vchod, který umožňuje vložení pošty bez jejího poškození.

Drtivá většina těchto typů schránek je vyrobená z pozinkované oceli, což je skvělé, protože tento materiál se chlubí řadou skvělých vlastností.

Na zazdění

Speciální skupinou poštovních schránek jsou takzvané schránky na zazdění. Bývají o různých rozměrech, z nichž většina je oboustranná. Zadní část slouží k výběru pošty, ta přední k vhození pošty a bývá zpravidla viditelná.

Tento typ schránek bývá součástí nejen domů jako takových, ale především vrat nebo dveří. Zatímco některé jsou pouze rovné, jiné jsou vyráběné s mírným sklonem, aby pošta sjela dolů.

Kombinace s domovním číslem

Pokud máte nerezovou poštovní schránku, tak doporučujeme i ve stejném stylu mít i domovní číslo. Zvláště pokud se jedná o místo na plotě, které je blízko schránky. Na fasádě se to dá ještě pochopit, ale i tak je rozumné, mít sladěnou barvu i použitý materiál.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.