Blog

Kategorie

Bezpečnost u schránek je důležitá

Publikováno dne 28.04.2023

V současné době je trh plný výrobků. Pokud chcete koupit kliky na dveře, můžete zjistit, že se nejedná o příliš snadný úkol. Dostupné jsou ve spoustě provedení, vyráběny jsou z různých materiálů. A aby toho nebylo málo, materiály mohou být ještě povrchově upraveny. Povrchová úprava má pomoci zlepšit odolnost kliky, zvýšit její estetickou hodnotu a zajistit její dlouhou životnost.

Nerez

Nerezové kliky mohou být vyrobeny z nerezu. Nerez se ale používá také pouze jako povrchová úprava jiného materiálu. Hlavní výhodou tohoto materiálu je to, že nekoroduje a je velmi dobře odolný. Můžete si zvolit broušenou nerez (matný povrch) nebo leštěnou nerez (lesklý povrch). Nerez je slitina různých kovů. 10,5 % musí tvořit chróm, který zajišťuje odolnost proti korozi. Dostane-li se chróm do kontaktu s kyslíkem (z vody či vzduchu), vytváří pasivní ochrannou vrstvu. Ta má navíc schopnost sama regenerovat v případě poškrábání. Nerez je tedy vhodnou volbou.

Galvanické povrchové úpravy

Jedná se o pokovení, díky kterému materiál povrchové úpravy dokonale přilne k materiálu kliky. Klika tak získá vysokou odolnost vůči opotřebení a je také odolná vůči korozi. Setkat se můžete s takovými variantami, jako je matný nikl (k dispozici také broušený), lesklý chrom nebo dokonce černý chrom.

Titanové povrchové úpravy

Ještě o něco lepšího přilnutí k materiálu je možné docílit prostřednictvím titanové povrchové úpravy. Ochranná vrstva je rovnoměrná a tenká, avšak velmi odolná. Oproti předchozímu je velice tvrdá, odolná vůči mechanickému poškození (poškrábání) a udržuje si i barvu.

Mosaz

Mosaz je typická tím, že je to velmi kvalitní materiál. Je odolná a dříve se z ní často vyráběly kliky samotné. Dnes už se setkáme s mosazí spíše jako s povrchovou úpravou klik. Nemá barevnou stálost, nicméně spousta lidí to přirovnává k pravé kůži – oba materiály s postupem času získávají jinou barvu, která je ale stále ještě přitažlivá.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.