Blog

Kategorie

Jak vybrat bezpečnostní FAB vložku?

Publikováno dne 30.05.2023

Bezpečnostní FAB vložky jsou důležitou součástí zabezpečení vchodových dveří. Správná volba vložky může znamenat rozdíl mezi bezpečností a nebezpečím. Při výběru bezpečnostní FAB vložky je třeba brát v úvahu několik faktorů.

Kvalita materiálu

Jako u většiny produktů, také u FAB vložek je důležitá kvalita materiálu. Výrobci nejčastěji používají manganovou ocel, která je velmi tvrdá a odolná vůči nárazům a řezání. Dobrou volbou je také nerezová ocel, která má vysokou odolnost vůči korozi.

Certifikace

Certifikace je důležitá pro zajištění bezpečnosti. FAB vložky by měly být certifikovány podle evropských bezpečnostních norem, například podle normy EN 1303.

Typ zámkového mechanismu

V současné době existuje mnoho různých typů zámkových mechanismů, například válcové, disky, magnetické a další. Každý typ má své výhody a nevýhody, a tak je třeba vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Způsob instalace

FAB vložky jsou k dispozici v mnoha různých velikostech, a tak je třeba zvolit velikost, která nejlépe odpovídá vašim dveřím. Pokud nejste si jisti, jakou velikost si vybrat, konzultujte s prodejcem.

Doplňkové funkce

Některé FAB vložky jsou vybaveny různými funkcemi, například proti kopání, proti vrtání nebo proti zlomení klíče. Tyto funkce mohou zvýšit úroveň bezpečnosti a ochrany vašeho domova.

Celkově je důležité si při výběru bezpečnostní FAB vložky vybrat kvalitní a certifikovaný výrobek, který vám poskytne spolehlivou ochranu a bezpečnost vašeho domova.

Jaké značky FAB jsou známé?

FAB je jedním z největších výrobců bezpečnostních vložek na světě, a tak nabízí širokou škálu značek s různými úrovněmi zabezpečení. Mezi nejznámější patří například:

  •          FAB - základní značka nabízející bezpečnostní vložky s různou úrovní zabezpečení a cenovými kategoriemi.
  •          Mottura - italská značka specializující se na výrobu bezpečnostních zámků a vložek s vysokou úrovní zabezpečení.
  •          Securemme - další italská značka s vysokou kvalitou a úrovní zabezpečení.
  •          Cisa - italská značka s více než 90 lety zkušeností v oboru výroby bezpečnostních vložek a zámků.
  •          Atra - španělská značka vyrábějící bezpečnostní vložky a zámky s vysokou úrovní zabezpečení.

Při výběru bezpečnostní FAB vložky je důležité zvážit úroveň zabezpečení, kvalitu materiálů a samozřejmě i cenu. Je také dobré se poradit s odborníkem, aby vám pomohl najít správnou volbu pro vaše potřeby.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.