Blog

Kategorie

Minimalistické kliky a schránky jako prvky moderní architektury

Publikováno dne 29.09.2023

Svěží čistý vzhled, mnoho místa a žádné lapače prachu. Minimalismus je v posledních letech čím dál oblíbenější. Pokud i vás tento styl zaujal a chcete jej vpustit do svého domova, máme pro vás několik tipů.

V dnešní době se architekti často zaměřují na minimalismus a jednoduchost. Je to dlouhodobý trend, který vyhledává stále více lidí, a to hned ze dvou hledisek. Minimalismus a jeho jednoduchost jsou praktičtější na údržbu, a zároveň se nechá snadněji kombinovat s prvky jiných stylů. A jednou z věcí, která by neměla být z tohoto hlediska opomíjena, jsou doplňky, jako kliky a schránky. Ty, nejenže plní svoji praktickou funkci, ale také přidávají estetickou hodnotu interiérům i exteriérům.

Proč zvolit právě minimalismus

Výhody minimalistického designu jsou mnohostranné. Zaprvé, přispívají k celkovému estetickému dojmu budovy. Díky svému jednoduchému designu se totiž hodí k různým architektonickým stylům. Dále jsou tyto doplňky často vyráběny z kvalitních materiálů, což zajišťuje jejich dlouhou životnost a odolnost. V neposlední řadě je výhodou i jejich praktický aspekt, který uspokojuje potřeby moderního života.

Minimalistické kliky se vyznačují jednoduchým a čistým designem. Jsou často vyrobeny z kvalitních materiálů, jako je nerezová ocel, hliník nebo sklo, což zajišťuje jejich dlouhou životnost a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Čistý design zároveň zaručuje kompatibilitu s dalšími architektonickým směry, ať už se jedná o průmyslový design nebo rustikální styl.

Schránky jsou dalším prvkem, který lze v moderní architektuře využít s důrazem na minimalismus. Mají čisté linie, jednoduché tvary a často se integrují do designu budovy. Mohou tak být vestavěny do fasády nebo stěny, což umožňuje skryté uložení pošty, a zároveň zachovává čistý vzhled budovy.

Na co se dále zaměřit

Minimalismus v interiéru nespočívá jen v jednoduchých liniích. Jde o celkový dojem, který z prostoru vyzařuje. Vše by mělo být sladěně, upraveně, a přitom velmi útulně. Občas se ale může stát, že se při honbě za čistými liniemi dostanete do fáze, kdy místnost bude působit až sterilně. V této chvíli přichází na řadu další malé a praktické doplňky, jako osvětlení, polštářky nebo svíčky. Právě ty mohou být pomyslnou třešničkou na dortu. Kombinujte tedy materiály, hrajte si s tvary a zkoušejte, co do vaší domácnosti zapadne. Mohou to být atypické doplňky v černé barvě s matným finišem, nebo elegantní zlaté detaily s lakem odrážející světlo. To už je jen na vás.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.