Blog

Kategorie

Jak na to, aby vaše domácnost zůstala v bezpečí i během dovolené

Publikováno dne 10.04.2024

Odjezd na dovolenou by měl být vzrušujícím únikem od každodenních starostí, ne zdrojem nových obav o bezpečí domova. Ať už plánujete krátký výlet nebo dlouhou dovolenou, je klíčové zabezpečit svůj domov proti vloupání a dalším rizikům. V následujícím článku probereme, jak efektivně chránit svůj domov, abyste si mohli svou dovolenou užít bez zbytečných starostí.

 

Důkladná příprava je základ

Před odjezdem na dovolenou je důležité věnovat dostatek času přípravě vašeho domu na vaši nepřítomnost. Základem je zkontrolovat, zda jsou všechna okna a dveře řádně uzavřená a zabezpečená. Nezapomeňte aktivovat alarm a ujistěte se, že je správně nastaven a funkční. Dalším krokem je minimalizovat známky vaší nepřítomnosti, které by mohly přilákat potenciální zloděje.

Známky přítomnosti odstrašují

Jedním z nejlepších způsobů, jak ochránit váš domov, je simulovat vaši přítomnost:

Časovače a smart systémy: Použijte časovače nebo inteligentní domácí systémy k ovládání osvětlení, rádia nebo televize, které se budou zapínat v pravidelných intervalech, aby vytvořily dojem, že je dům obýván.

Redukce pošty a novin: Pokud budete pryč dlouho, požádejte souseda, aby pravidelně vybíral poštu, nebo si zřiďte dočasné přesměrování pošty na jinou adresu, aby se hromadící se pošta nestala jasným znamením vaší dlouhodobé nepřítomnosti.

Péče o zahradu: Ujistěte se, že vaše zahrada vypadá udržovaně. Dlouhá tráva nebo přeplněná poštovní schránka jsou jasné indikátory, že doma nikdo není. Pokud jste pryč několik týdnů, zvažte najmutí služby pro pravidelné sekání trávy nebo údržbu zahrady.

Technologické zabezpečení

V dnešní době nabízí technologie řadu možností, jak zabezpečit domov:

Bezpečnostní kamery: Instalace bezpečnostních kamer může být odstrašujícím faktorem pro zloděje a zároveň vám umožní sledovat vaši nemovitost na dálku. Mnoho moderních kamer zahrnuje mobilní aplikace, které vás upozorní na jakoukoliv neobvyklou aktivitu.

Inteligentní zámky: Inteligentní zámky a garážové otevírače umožňují dálkové ovládání přístupu do vašeho domu a nabízejí záznam, kdo a kdy vstoupil.

Bezpečnostní systémy: Moderní bezpečnostní systémy nabízí komplexní ochranu proti vloupání, požáru a dalším rizikům. Systémy můžete spojit s profesionální ostrahovou službou, která zasáhne v případě poplachu.

Komunikace se sousedy

Nebojte se požádat spolehlivé sousedy, aby na váš dům dohlédli. Sousedé mohou reagovat na poplachy, informovat o podezřelé aktivitě nebo jen tak občas zkontrolovat nemovitost. Vzájemná pomoc může být klíčová, zejména v oblastech, kde lidé žijí blízko sebe.

Jak se vyhnout běžným chybám

Zde jsou některé běžné chyby, kterým byste měli předejít:

Nepřehlédněte malé detaily: Nezapomínejte uzamknout všechny možné vstupy, včetně vedlejších dveří, okének ve sklepě nebo pet-flapů.

Neoznamujte svou nepřítomnost veřejně: Vyhněte se zveřejňování plánů na sociálních médiích nebo ve veřejně přístupných fórech.

Nezanechávejte klíče na 'tajných' místech: Skryté klíče pod rohožkou nebo v květináči nejsou bezpečné. Pokud potřebujete někomu poskytnout přístup, raději využijte bezpečnější metody, jako jsou inteligentní zámky.

Co si odnést pro maximální klid

Zabezpečení vašeho domova na dovolené nevyžaduje pouze správnou technologii, ale také pečlivou přípravu a zvážení všech možných rizik. Před odjezdem si vytvořte kontrolní seznam, abyste si byli jisti, že jste na nic nezapomněli, a ujistěte se, že vaše bezpečnostní opatření jsou aktivní a plně funkční. S těmito kroky můžete odjet na dovolenou s klidným svědomím, vědomi si, že váš domov je v bezpečí.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.