Blog

Kategorie

Tip na renovací starých dveří

Publikováno dne 31.05.2022

Když se do toho pustíte sami

Samozřejmě se můžete spolehnout na profesionální renovaci dveří, kdy dochází k vykytování poškozených míst a k následnému potažení dveří speciální fólií. Tato varianta je ale samozřejmě mnohem nákladnější než v případě, že se rozhodneme pro renovaci starých dveří svépomocí.

Přejete si to zvládnout sami? Výborně. Budete potřebovat:

  •          kovovou špachtli,
  •          horkovzdušnou pistoli,
  •          vibrační brusku,
  •          tmel,
  •          brusný papír,
  •          štětec a barvu.

Odstraníme lak

Jako první krok nás čeká odstranění laku ze dveří. Ze dveří odstraníme všechna příslušenství, včetně nerezové kliky a pantů. Horkovzdušnou pistolí nahříváme lak a odstraňujeme jej špachtlí. Tento způsob je mnohem vhodnější než chemické odstranění laku, které nemusí být vždy efektivní. Stejně tak metoda s bruskou by mohla zabrat dlouhý čas.

Tmelení dveří zakryje nedokonalosti

Vidíte poškození dveří, mezery mezi jednotlivými stavebními komponenty dveří, nebo drobné dírky? Na řadu přichází truhlářský tmel. Zakoupíte jej v hobby marketu, nebo si jej sami vytvoříte z prachových pilin a syntetické pryskyřice. Vlastní prach ze dveří tak bude výborně barevně ladit se zbytkem. Tmel následně necháme dobře zaschnout.

Broušení je důležité

Jako další krok doporučuje celý prostor dveří obrousit. K tomu nejlépe poslouží elektrická bruska s jemným brusným papírem. Po obroušení dveře ještě dobře omeťte a zbavte je zbytků prachu po broušení. Doporučuje se udělat pořádek i v místnosti, kde jsme dveře brousili. Polétavý prach v době, kdy budeme lakovat, rozhodně nepotřebujeme.

Lakujeme dveře

A je to. Nyní budeme impregnačním nátěrem ošetřovat dveře. Jeho fungicidní prostředky zabrání vzniku plísní, ale také pronikání vlhkosti do dřeva. Následně naneseme penetrační nátěr.

Jako poslední krok budeme měnit dveřní kování.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.