Blog

Kategorie

Co byste měli vědět před koupí bezpečnostního zámku

Publikováno dne 31.01.2024

Výběr správného bezpečnostního zámku je klíčovým krokem k zajištění ochrany vašeho domova, kanceláře nebo jakéhokoli jiného majetku. S rostoucím počtem možností na trhu může být však tento výběr složitý. V tomto článku se podíváme na to, co byste měli vědět před koupí bezpečnostního zámku, abyste mohli učinit informované rozhodnutí.

  • Základní typy zámků: Na trhu existuje několik základních typů bezpečnostních zámků, z nichž každý má své specifické vlastnosti a použití. Mezi nejpopulárnější patří cylindrické zámky, které se často používají v domácnostech, a zámky na kód, které jsou vhodné pro oblasti s vysokým provozem. Dále jsou zde vložkové zámky, které nabízejí vysokou úroveň bezpečnosti, a elektronické zámky, které umožňují pokročilé funkce jako je dálkové ovládání nebo připojení k inteligentnímu domácímu systému.
  • Bezpečnostní standardy a certifikace: Při výběru bezpečnostního zámku je důležité zvážit jeho bezpečnostní standardy a certifikace. Tyto informace vám poskytnou přehled o úrovni ochrany, kterou zámek nabízí. V České republice a v Evropě jsou běžné certifikace jako ČSN nebo EN, které zaručují, že zámek splňuje určité bezpečnostní požadavky. Vyšší třída zabezpečení obvykle znamená lepší odolnost proti násilnému vniknutí.
  • Materiál a konstrukce zámku: Materiál a konstrukce zámku jsou dalšími důležitými faktory, které je třeba zvážit. Zámky vyrobené z tvrdých kovů, jako je ocel nebo slitiny, jsou obvykle odolnější proti fyzickým útokům. Důležitá je také konstrukce zámku, včetně odolnosti proti vrtání, vyháčkování a jiným metodám násilného vniknutí.
  • Kompatibilita se dveřmi: Před koupí zámku je důležité zvážit jeho kompatibilitu se dveřmi, na které ho chcete instalovat. Ne všechny zámky jsou vhodné pro všechny typy dveří. Například některé zámky vyžadují určitou tloušťku dveří nebo specifický typ dveřního rámu. Ujistěte se, že zámek, který si vyberete, bude správně pasovat a bude možné ho bez problémů nainstalovat.
  • Cena versus kvalita: Při výběru bezpečnostního zámku je důležité najít správnou rovnováhu mezi cenou a kvalitou. Nejdražší zámek nemusí být vždy nejlepší volbou pro vaše potřeby, zatímco nejlevnější zámek může nabízet nedostatečnou ochranu. Je důležité zvážit, jaké úrovně bezpečnosti potřebujete, a vybrat zámek, který nabízí nejlepší poměr ceny a kvality pro vaše konkrétní požadavky.
  • Značka a pověst výrobce: Výběr zámku od renomovaného výrobce může být klíčem k zajištění kvality a spolehlivosti. Značky s dobrou pověstí v oblasti bezpečnostních zámků obvykle nabízejí lepší zákaznickou podporu a záruky. Také je pravděpodobnější, že jejich produkty prošly důkladným testováním a splňují vysoké bezpečnostní standardy.

Je možné zámek přizpůsobit?

Mnoho bezpečnostních zámků lze přizpůsobit podle specifických potřeb a preferencí uživatele. To může zahrnovat výběr různých typů klíčů, nastavení elektronických kódů, nebo výběr z různých úrovní bezpečnostních funkcí. Některé zámky také umožňují integraci do širšího bezpečnostního systému domu nebo budovy. Přizpůsobení zámku může poskytnout další pohodlí a zvýšit úroveň bezpečnosti.

Doprava zdarma

Při nákupu nad 2200 Kč
platíme dopravu za Vás

15 dní na vrácení

Kupujte bez obav, máte
15 dní na vrácení zboží

Platba kartou

Můžete platit
platební kartou

Poradíme

Po - Čt 8.00 - 16.30
Pátek 8.00 - 16.00
Telefon: 774 066 100

Nakupujte online bez obav, 24 hodin denně 7 dní v týdnu.